waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Meetstations Lobith fuseren

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Meetstations Lobith fuseren
DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse en Duitse meetstation van de Rijn bij Lobith gaan samen. Hiermee komt een einde aan de situatie sinds begin jaren zeventig dat Nederland en Duitsland ieder apart de waterkwaliteit bij Lobith meten.

Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat maandag bekendgemaakt. De Nederlandse medewerkers verhuizen naar het tegenoverliggende Duitse station, dat nu het internationale meetstation Bimmen-Lobith is geworden. Het Nederlandse complex blijft bestaan, maar is geheel geautomatiseerd. Staatssecretaris M. de Vries (Waterstaat) en haar collega Hohn van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen openen het internationale station woensdag. Zij tekenen hiertoe een verdrag. De controle van de waterkwaliteit moet ertoe leiden dat drinkwaterbedrijven en waterbeheerders snel reageren bij plotselinge verontreingingen van het water. Ook kunnen de veroorzakers van de vervuiling worden opgespoord. De internationale samenwerking bij de Rijn is voorlopig uniek voor Nederland. Momenteel probeert de overheid een soortgelijke samenwerking te regelen voor de Maas. Daar wordt de kwaliteit nog afzonderlijk gemeten door Nederlandse en Belgische stations. Overigens bespreken de bewindslieden woensdag ook andere zaken die met waterbeheer te maken hebben. Daartoe komt ook het Nederlandse plan ter sprake om meer polders te bestemmen voor overstromingen ("calamiteitenpolders’).
datum: 28 augustus 2001 | bron: ANP |  rubriek: meten en analyseren

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink